Van Persie: "Jordy verdient het om te spelen"

20 van de 23 spelers uit de Nederlandse WK-selectie kwamen al in actie in Brazilië. Jordy Clasie speelde nog geen minuut. Daarmee is Clasie de enige veldspeler die dit toernooi niet in actie kwam uit de ploeg van bondscoach Louis van Gaal. De andere spelers die nog niet op het strijdtoneel verschenen zijn de doelmannen Tim Krul en Michel Vorm.

Net als de twee keepers zat Clasie al vier wedstrijden op de bank. Aanvoerder Robin van Persie hoopt dat de middenvelder van Feyenoord dit WK nog in actie mag komen. "We zijn één team, maar als je nog geen bijdrage hebt kunnen leveren aan de prestaties voelt het toch net iets anders. Dat is logisch", zegt Van Persie in gesprek met Metro.

"Jordy wil heel graag spelen en dat verdient hij ook, want hij werkt keihard op de trainingen. Ik vind het heel mooi dat al twintig spelers hebben meegedaan, dat is een belangrijk onderdeel van het proces richting die beker", aldus Van Persie.

Door de liesblessure van Nigel de Jong zijn de kansen op speelminuten voor Clasie nu wel gestegen. Daley Blind en Jonathan de Guzman zijn de overgebleven concurrenten van Clasie op het middenveld van Oranje.