Hoofdredacteur alsnog weg bij Persdienst

Hoofdredacteur Kees Pijnappels vertrekt alsnog bij De Persdienst. Hij heeft een akkoord bereikt met uitgever Wegener. Dat hebben Pijnappels en Wegener woensdag bekendgemaakt. Het vertrek is per direct. "Over de aard van de afspraken worden geen mededelingen gedaan", aldus directeur/uitgever Erik van Gruijthuijsen van Wegener.

Pijnappels was op 18 april met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld. Hij wilde geen plaats maken voor een nieuwe hoofdredacteur, omdat die naar zijn mening onterecht was benoemd. Pijnappels stapte met succes naar de kantonrechter. Die besloot vorige maand dat Pijnappels de gelegenheid moest krijgen zijn werk te doen, in elk geval tot 1 juni.

Er waren volgens de kantonrechter onvoldoende redenen om Pijnappels eerder per direct bij De Persdienst weg te sturen. Het was volgens de rechter ook nog maar de vraag of Wegener juist had gehandeld door niet Pijnappels, maar een ander als hoofdredacteur te benoemen.

Wegener moet bezuinigen en schrapt daarom functies. Hoofdredacteuren moesten opnieuw solliciteren naar hun eigen baan. Pijnappels deed dat, maar de keuze viel op Jan 't Hart.

De Persdienst levert landelijk nieuws aan de zeven dagbladen van Wegener, kranten van de Media Groep Limburg, en enkele Noord-Hollandse kranten.

Hoofdredacteur alsnog weg bij Persdienst
Hoofdredacteur alsnog weg bij Persdienst (Foto: ANP)