AEX verliest licht in afwachting van rentebesluit

(Novum/ABM FN) - De Amsterdamse beurs is woensdag licht lager gesloten in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. In lijn met andere Europese beurzen sloot de AEX 0,1 procent lager op 408,07 punten. Beleggers hielden zich rustig in de aanloop naar het donderdag verwachte bericht van de ECB over de rentestand. In afwachting van het besluit is de afgelopen dagen relatief weinig verhandeld.

TNT Express was op de AEX de uitblinker met een groei van 2,3 procent. Analisten reageerden positief op de verwachte verdubbeling van het bedrijfsresultaat in de komende jaren. Ook financiële bedrijven boekten koerswinsten. Zo won Aegon 1,4 procent en noteerde ING een stijging van 0,8 procent. Oliebedrijven deden het minder goed. Shell verloor 1,2 procent aan beurswaarde en Fugro en SBM Offshore noteerden verliezen van 0,6 en 0,7 procent.

De AMX noteerde een winst van 0,4 procent tot 664,35 punten. Op de index voor middelgrote bedrijven blonk Arseus uit met een winst van 4,2 procent. Hekkensluiter was Imtech met een verlies van 2,8 procent.