Goede generale Brazilië dankzij Neymar

Aan de hand van de uitblinkende Neymar heeft Brazilië dinsdag een oefenzege op Panama geboekt. Mede door een goal van de aanvaller van FC Barcelona werd het in Goiânia 4-0. Neymar opende halverwege de eerste helft de score met een fraaie vrije trap.

Tot die eerste goal had Brazilië het voor eigen publiek lastig. Met een assist met de hak stond Neymar in de tweede helft ook aan de basis van de 3-0 van Hulk. Dani Alves vond daarvoor al het het net. Het slotakkoord kwam een kwartier voor tijd van Willian.

Brazilië opent het WK in eigen land volgende week donderdag met een duel tegen Kroatië. De andere tegenstanders in groep A zijn Mexico en Kameroen. Komende vrijdag speelt het gastland eerst nog een laatste oefenwedstrijd tegen Servië.

Zwitserland besloot de oefencampagne met een 2-0 zege op Peru. Juventus-verdediger Stephan Lichtsteiner en Bayern München-aanvaller Xherdan Shaqiri maakten in Luzern de doelpunten.

De ploeg van bondscoach Ottmar Hitzfeld vertrekt vrijdag naar Brazilië, waar het in groep E speelt tegen Ecuador, Frankrijk en Honduras.