Giraldo vloert Murray in Madrid

Andy Murray is in de derde ronde van het masterstoernooi in Madrid uitgeschakeld. De Colombiaanse qualifier Santiago Giraldo was donderdag met 6-3 en 6-2 te sterk voor de als zevende geplaatste Schot.

Murray kent tot dusver geen best jaar. De tweevoudig grandslamkampioen wist nog geen finale te bereiken. Giraldo doet het daarentegen beter. De nummer 46 van de wereld reikte anderhalve week geleden in Barcelona tot de finale.

De favorieten maakten geen fout in Madrid. De als eerste geplaatste Rafael Nadal versloeg Jarkko Nieminen, die eerder Igor Sijsling en Robin Haase uitschakelde, met 6-1 en 6-4. In de kwartfinale treft de Spanjaard Tomas Berdych (6). De Tsjech was met 3-6, 6-3 en 6-2 de baas over Grigor Dimitrov. Kei Nishikori (10) won met 7-6 (5) en 7-6 (5) van Milos Raonic (8). De Japanner won het toernooi van Barcelona anderhalve week geleden ten koste van Giraldo.

Serena Williams rekende bij de vrouwen met 6-2 en 6-3 af met Carlo Suárez Navarro, die afgelopen zaterdag in Oeiras voor het eerst in haar loopbaan een WTA-toernooi op haar naam had geschreven. De als eerste geplaatste Williams kan in Madrid de zestigste titel in haar carrière veroveren.

De Amerikaanse neemt het in de kwartfinale op tegen Petra Kvitova (5). In een Tsjechisch onderonsje was zij met 6-4 en 6-3 te sterk voor Lucie Safarova. Na Li (2), Agnieszka Radwanska (3) en Maria Sharapova (8) maakten ook geen fout. De Chinese, Poolse en Russin versloegen respectievelijk Sloane Stephens, Roberta Vinci en Samantha Stosur. Sara Errani (10) werd verrassend uitgeschakeld door de Franse qualifier Caroline Garcia: 6-2 en 4-6, 6-3.