Aangifte tegen tokkie Duindorp

De tokkie die tijdens een reportage van Omroep West nogal fulmineerde richting alles dat geen roomblank huidje heeft, heeft een aangifte aan zijn broek hangen, Dit meldde de burgemeester van Den Haag tijdens een radioprogramma.

Alles en iedereen die niet voldoen aan de Arische kenmerken die blijkbaar bij een Duindorper dienen te horen, worden stelselmatig het dorp uitgetreiterd en bedreigd. Ook medewerkers van woningbouwvereniging Vestia zijn regelmatig slachtoffer van de onbegrensde haat van sommige buurtbewoners. Ook zij hebben aangifte gedaan.

Jozias van Aartsen laat weten dat er tegen minstens een persoon uit de reportage aangifte is gedaan. Aldus de burgervader sloeg hij 'taal uit die we niet kunnen hebben'. Wie die aangifte gedaan heeft is niet helemaal duidelijk.

Van Aarsten heeft maatregelen aangekondigd. "Dit is onacceptabel. Dit willen wij niet in Den Haag, niet in Duindorp, niet in Loosduinen, nergens. Er zal dan ook een forse follow-up zijn in de richting van diegenen die denken dat je je zo kan gedragen in Duindorp", klinkt het dreigend.