12 Years a Slave heerst bij Spirit Awards

De film 12 Years a Slave was zaterdagnacht de grote winnaar bij de Independent Spirit Awards, de belangrijkste prijzen voor Amerikaanse onafhankelijke films. De door Steve McQueen geregisseerde film wist vijf prijzen in de wacht te slepen. Zo ging het slavernijdrama naar huis met onder meer de awards voor beste film en beste regisseur.

Ook Dallas Buyers Club wist meerdere prijzen in de wacht te slepen. Zo won Matthew McConaughey de award voor beste acteur en wist Jared Leto de prijs voor beste mannelijke bijrol binnen te slepen.

De Franse actrice Julie Delpy maakte kans op twee awards, maar greep mis. Delpy was genomineerd voor zowel beste actrice als beste scenario voor het romantische drama Before Midnight. Cate Blanchett werd voor haar rol in Blue Jasmine gekroond tot beste actrice en 12 Years a Slave won de prijs voor beste scenario.

De Independent Spirit Awards werden voor de 29e keer uitgereikt, zoals altijd in een tent op het strand van Santa Monica. De presentatie was in handen van de Amerikaanse komiek Patton Oswalt, maar ook Hollywoodgrootheden als Matthew McConaughey, Salma Hayek en Channing Tatum waren aanwezig om prijzen uit te delen.

12 Years a Slave wint in Toronto (Foto: Novum)
Regisseur en één van de acteurs van 12 Years a Slave ; Steve McQueen & Michael Fassbender