Penoza-regisseur in beeld voor remake The Birds

Regisseur Diederik van Rooijen is in onderhandeling om de thrillerklassieker The Birds van Alfred Hitchcock opnieuw te verfilmen. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter vrijdagavond.

De 38-jarige Van Rooijen is in eigen land vooral bekend van de misdaadserie Penoza. De Nederlandse regisseur speelde zichzelf in de kijker in de Verenigde Staten met zijn thriller Taped uit 2012, met Barry Atsma en Susan Visser in de hoofdrollen. Momenteel wordt gewerkt aan een Amerikaanse remake.

Aan de film zijn enkele grote Hollywoodnamen verbonden. Naomi Watts is al jaren in beeld voor de hoofdrol, maar haar medewerking is afhankelijk van het scenario. Transformers-regisseur Michael Bay is één van de coproducenten van de film.

De makers laten overigens weten dat de film niet zozeer op de Hitchcok-film zal lijken, maar teruggrijpt op het korte verhaal van Daphne du Maurier uit 1952. het verhaal gaat over een plattelandsgemeenschap die wordt geteisterd door moordzuchtige zwermen vogels.

Van Rooijen was niet bereikbaar voor commentaar.

Diederik van Rooijen