Halep te sterk voor Kerber in finale Doha

Simona Halep heeft het WTA-toernooi van Doha gewonnen. De als zevende geplaatste Roemeense versloeg zondag in de finale de Duitse Angelique Kerber (6) met 6-2 en 6-3. Het is de zevende titel in de carrière van Halep. Vorig jaar kende ze haar doorbraak met zes toernooizeges.

De mondiale nummer tien was eerder in Neurenberg, Rosmalen, Boedapest, New Haven, Moskou en Sofia de beste. "Ik denk dat dit de belangrijkste is, omdat het het grootste toernooi is", liet ze na afloop weten op het hardcourt in Dubai.

De 22-jarige Halep stond tegen Kerber geen enkele keer haar opslag af. Ze sloeg zelf in beide sets twee keer toe. Op het moment dat de Roemeense voor de wedstrijd serveerde, leken de zenuwen even toe te slaan, maar twee breakpunten werden weggewerkt. De wedstrijd werd beslist door twee fouten van Kerber.

Het was voor Halep de eerste keer dat ze tijdens een toernooi drie speelsters uit de top tien versloeg. Naast Kerber rekende ze op weg naar de eindstrijd ook af met de Poolse Agnieszka Radwanska (4) en de Italiaanse Sara Errani (7).