Rus Tretiakov leidt bij skeleton

Alexander Tretiakov heeft de leiding gegrepen in de skeletoncompetitie bij de mannen. De Rus was in beide runs duidelijk te snel voor zijn grootste concurrent, favoriet Martins Dukurs uit Letland. Hij is op zijn beurt ook al vrijwel zeker van het podium, de achterstand van de rest is te groot.

In de eerste run kwam Tretiakov tot een nieuw baanrecord van 55,95, waarmee hij 0,23 seconden sneller was dan Dukurs. De Let, winnaar van de World Cup in de laatste vijf seizoenen, was op zijn beurt weer veel sneller dan de Amerikaan Matthew Antoine, die op de derde plek stond. Hij had al een achterstand van 0,94 seconden op Tretiakov. Tomass Dukurs, broer van Martin en de nummer twee in de World Cup, viel tegen en stond op 1,08 seconden op de zesde plek.

De tweede run was opnieuw een prooi voor Tretiakov. Dit keer was hij ruim drie tienden sneller dan Martins Dukurs, waardoor hij met een voorsprong van 0,56 seconden de tweede dag in gaat. Antoine raakte zijn derde plek kwijt aan landgenoot John Daly, die nu op brons staat met een achterstand van 1,59 seconden op Tretiakov. Tomass Dukurs was zeer snel onderweg, maar maakte een grote fout en kon alsnog geen enkele plek winnen.