Kaalgeschoren acteur voelde zich kankerpatiënt

Acteur Massimo Pesik werd nadat hij zijn hoofd liet kaalscheren meteen aangezien voor kankerpatiënt. "Het was ongelooflijk, maar meteen keek iedereen me raar aan", zegt hij voor de camera van Showbizznieuws. De tiener speelt een van de hoofdrollen in het drama Kankerlijers, dat woensdag in première gaat.

"Ik ging met een kale kop en zonder wenkbrauwen naar school", gaat Pesik verder. "Ook daar dacht iedereen dat er iets mis met me was. Het heeft me een enorm inzicht gegeven in hoe het moet zijn om een ziekte als kanker te hebben. Dat heb ik zeker gebruikt bij het spelen van mijn rol."

Kankerlijers gaat over Nick, de rol van Pesik, en Iwan, twee tieners die botkanker hebben bij wie een been is afgezet. Nu dreigt met hun vriend Olivier, een rol van Gijs Blom, hetzelfde te gebeuren. Ondanks hun serieuze gevecht tegen de ziekte trappen de jongens tussen de behandelingen door vooral veel lol. Wanneer de beeldschone Gina, gespeeld door Vera van der Horst, wordt opgenomen op dezelfde afdeling, hebben de jongens echter alleen nog maar oog voor het knappe meisje.

Voor Jasha Rudge, die Iwan speelt, kwam de gevreesde ziekte helemaal dichtbij. "Tijdens de opnames werd bij mijn schoonvader kanker geconstateerd", vertelt hij, duidelijk geraakt. "Gelukkig waren deze jongens er meteen om me op te vangen", zegt hij over Pesik en Blom. "Ik heb me nog nooit zo welkom gevoeld."


Kaalgeschoren acteur voelde zich kankerpatiënt (Foto: Novum)