Marechaussee meegesleurd door achtervolgde Britten

Een marechaussee is woensdagochtend bij Schiphol een stuk meegesleurd toen hij een auto met twee Britten wilde controleren. Na een wilde achtervolging tot in Amsterdam werden de Britten aangehouden. In het onderzoek dat volgde werden mogelijk gestolen spullen gevonden, meldt de marechaussee.

Medewerkers van de marechaussee stonden bij Schiphol te posten toen een wagen met Brits kenteken voorbijscheurde. Na een korte achtervolging werd een stopteken gegeven en stopten de Britten.

Bij de controle bleek dat de bestuurder gedronken had. "Toen dit duidelijk werd, besloot de bestuurder weg te scheuren. De marechaussee probeerde nog door het raampje de sleutels te pakken, maar toen werd hij half uit de auto hangend meegesleurd. Hierop besloot hij zich te laten vallen", zegt een woordvoerder. "Gelukkig kwam hij er zonder kleerscheuren vanaf."

De marechaussee stapte bij een collega in de auto, waarop de achtervolging werd ingezet. Uiteindelijk werd de auto gevonden. De bijrijder werd uit de auto gehaald. De bestuurder bleek naar zijn hotelkamer te zijn gegaan en werd daar aangehouden. Hierop werden de mogelijk gestolen goederen gevonden.