Slechts één tijdrit in Tour 2014

De Tour de France van volgend jaar kent weinig tijdritkilometers. Slechts één race tegen de klok krijgen de renners voor de kiezen, blijkt woensdagochtend uit het parcoursschema. Verder zijn er zes aankomsten bergop en is er ook een kasseienrit in het schema opgenomen. De tourorganisatie presenteerde woensdag tegen het einde van de ochtend het schema van de 101e editie van la Grande Boucle.

Eerder was al bekendgemaakt dat de eerste drie ritten over Brits grondgebied voeren. Na de overzeese oversteek gaat de vierde etappe van start in het Noord-Franse Le Touquet-Paris-Plage. Een dag later wordt in Ieper het startschot gegeven voor een kasseienrit, waarbij over negen kasseienstroken moet worden gereden, waaronder het Carrefour de l'Arbre en Mons-en-Pevele.

In de tiende etappe wordt voor het eerst bergop gefinisht. Het peloton dient de steile Planche des Belles Filles in de Vogezen te bedwingen. Vervolgens wordt in de Alpen bergop gefinisht in Chamrousse en Risoul. De beklimming van de Peyresourde en Pla d'Adet en de etappe naar Hautacam via de Tourmalet zijn de trekpleisters van de Pyreneeën.

De 54 kilometer lange tijdrit wordt op de voorlaatste dag gereden en is de laatste kans voor de klassementsrenners om verschillen te maken. Een dag later is de traditionele slotrit naar Parijs. De volledige route is hier te vinden.