3d-printfabriek opent deuren in Eindhoven

In Eindhoven opent op 24 oktober het bedrijf Additive Industries haar deuren. Naar eigen zeggen is dit de eerste 3d-printfabriek in Nederland. Het bedrijf wil in een hal met twee grote 3d-printers onder andere machineonderdelen gaan printen.

De start-up vestigt zich in een voormalige bedrijfshal van Philips. Acht bedrijven hebben door investeringen de komst van de 3d-printfabriek mogelijk gemaakt. De investeerders hopen door hun steun aan Additive Industries zelf ook het 3d-printproces onder de knie te krijgen. Bedrijven als Philips Healthcare en diverse toeleveranciers van ASML gaan bij het nieuwe bedrijf onderdelen printen, zodat ze geen opdrachten meer naar het buitenland hoeven te sturen.

Met de twee printers is Additive Industries in staat metalen objecten te printen. De apparaten kunnen een metalen object laagje voor laagje opbouwen, wat volgens het bedrijf een prima alternatief is voor het frezen of gieten van objecten. Van welke leverancier de machines komen, wil het bedrijf niet prijsgeven. Eén van de machines zou ook met keramiek overweg kunnen, schrijft Tweakers.net, maar daarmee is nog niet getest aldus Daan Kersten van Additive Industries.