FOK!filmtips van de dag: The Mask + Black Hawk Down

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Vanavond is het lachen, gieren en brullen met Jim Carrey op Veronica, want The Mask wordt daar om 20:30 uur uitgezonden. Een van de eerste en meest succesvolle films van Jim Carrey met een jonge en smokin' Cameron Diaz aan zijn zijde. Stanley Ipkiss werkt als bankier en is niet echt populair. Hij kijkt nog graag naar tekenfilms en woont in een bescheiden appartement met zijn hondje Milo. Op een avond vindt hij een masker en ontdekt plots een nieuwe kant van zichzelf als het masker zijn diepgewortelde persoonlijkheid naar de oppervlakte brengt.

De tweede film begint wat later vanavond, om 23:00 uur wel te verstaan. Dan begint Black Hawk Down op RTL7. Dit waargebeurde verhaal, geregisseerd door Ridley Scott, gaat over de slag om Mogadishu in 1993. Dit was het langste grondgevecht van de Amerikanen sinds Vietnam. Het doel was om twee Somalische luitenanten te ontvoeren en een opdracht die maar een uur had moeten duren, resulteerde in een gevecht van 15 uur, met tal van Amerikaanse doden en gewonden en nog meer slachtoffers aan Somalische zijde.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!