Don Mattrick weg bij Microsoft

Het hoofd van Microsofts Interactive Entertainment-divisie en het gezicht van de Xbox, Don Mattrick, staat op het punt om Microsoft te verlaten. Dat schrijft website AllThingsD op basis van bronnen binnen Microsoft zelf.

Deze bronnen hebben ook aangegeven dat het zeer waarschijnlijk is dat Mattrick aan het roer gaat komen bij social gamingbedrijf Zynga. Er zouden al langere tijd gesprekken gaande zijn tussen Zynga en Mattrick. Hij zou ofwel de positie van oprichter en CEO Mark Pincus overnemen of minimaal heel nauw met hem gaan samenwerken.

Ook zou Mattrick hoog op het wensenlijstje van gamestudio Electronic Arts staan. EA is na het vertrek van CEO John Riccitiello afgelopen maart nog altijd op zoek naar een geschikte kandidaat om zijn plek in te nemen.

Het vertrek van Don Mattrick is nog niet officieel bevestigd. Er is dan ook nog niets bekend over de reden van het vermeende vertrek.

(update)
Afgelopen nacht heeft Microsoft bevestigd dat Mattrick het bedrijf gaat verlaten om CEO bij Zynga te worden. Volgens Mattrick zelf maakt hij de overstap omdat hij gelooft dat de visie van Zynga-baas Mark Pincus slechts begonnen is.

"Zynga is een geweldig bedrijf dat zijn volledige potentieel nog moet laten zien. Ik ben er trots op om samen te werken met Mark Pincus   om hoge kwaliteit, leuke en sociale spellen te leveren waar mensen ook maar willen spelen", adus Mattrick.