Formule 1-teams boycotten Duitse Grand Prix misschien

Formule 1-teams boycotten komend weekeinde mogelijk de Grand Prix van Duitsland. Ze zijn ontevreden over de banden van Pirelli, nadat vier bolides zondag op Silverstone een klapband kregen.

"De kans op een boycot bestaat inderdaad en dat is terecht als de teams en coureurs niet overtuigd zijn van hun veiligheid tijdens de race", zegt McLaren-teambaas Martin Whitmarsh maandag tegenover Sky Sports. Whitmarsh benadrukt dat hij liever eerst naar oplossingen zoekt. "Natuurlijk willen we geen boycot. Het is geen tijd om met vingers te wijzen, we moeten samenwerken." Christian Horner, teambaas van Red Bull, vreest dat er 'iemand gewond gaat raken' zolang er geen treffende maatregelen zijn genomen. "Er moet nu iets worden gedaan."

De GP van Groot-Brittannië op Silverstone werd zondag ontregeld door vier mysterieuze klapbanden. McLaren-coureur Lewis Hamilton, op het moment van de klapband leider in de race, vond het onacceptabel wat er gebeurde. In 2005 lieten Formule 1-teams met banden van Michelin de Grand Prix van de Verenigde Staten links liggen, omdat ze vonden dat hun veiligheid in het geding was. "Dat was heel slecht voor de sport", aldus Whitmarsh.

Bandenfabrikant Pirelli gaat woensdag praten met FIA-voorzitter Jean Todt over de incidenten van zondag. "We moeten de zaken rustig analyseren en de experts bijeen laten komen. Daarna zullen we een definitieve beslissing nemen over mogelijke maatregelen", vertelt Todt tegen de Franse televisiezender Canal +.