[WBD] Krajicek treft Li, Rus loot Puchkova

Krajicek tennist tegen Na Li in de eerste ronde van Wimbledon. Dat is vrijdag bij de loting bepaald. De Chinese is de nummer zes van de wereld, terwijl Krajicek 829e staat. De Nederlandse maakt van haar beschermde ranking gebruik om op Wimbledon te kunnen spelen. In 2008 stond ze voor het laatst in het hoofdtoernooi op het Londense gras.

Arantxa Rus, die vorig jaar nog de derde ronde haalde, neemt het op tegen Olga Puchkova. Met haar 87e plaats staat de Russin 64 plaatsen hoger op de wereldranglijst dan nummer 151 Rus. Kiki Bertens, de nummer 59 van de wereld, werd aan Yaroslava Shvedova gekoppeld. De Kazachse staat drie plaatsen hoger.

Victoria Azarenka en Maria Sharapova kunnen elkaar net als op Roland Garros in de halve finale tegenkomen. Titelverdedigster Serena Williams wacht mogelijk Agnieszka Radwanska in de halve eindstrijd. De Amerikaanse begint met een wedstrijd tegen de Luxemburgse Mandy Minella. Azarenka neemt het op tegen Maria Joao Koehler uit Portugal en Sharapova treft de Française Kristina Mladenovic.