Murray ontsnapt tegen sterke Simon

Andy Murray is donderdag met de hakken over de sloot doorgedrongen tot de kwartfinale van het masterstoernooi in Madrid. Even na 01.00 uur haalde de Schot de zege binnen tegen Gilles Simon. Na bijna drie uur spelen stond de 2-6, 6-4, 7-6 (6) eindstand op het scorebord.

Murray begon slecht aan de partij en Simon profiteerde optimaal. In de tweede set verspeelde de Fransman een break voorsprong en verloor vervolgens de set van de man die volgende week weer de nummer twee van de wereld is.

Murray leek via een vroege break het derde bedrijf snel te beslissen, maar Simon weigerde op te geven. De Fransman werkte later drie matchpunten van Murray weg en dwong een tiebreak af. Daarin nam de Schot een voorsprong. Simon werkte nog twee matchpunten weg voordat Murray de partij alsnog naar zich toetrok.

Grigor Dimitrov kon zijn stunt tegen Novak Djokovic eerder donderdag in de derde ronde geen vervolg geven. De Bulgaar ging in drie sets onderuit tegen Stanislas Wawrinka (15): 6-3, 4-6, 1-6.

David Ferrer (4) bereikte de kwartfinale ten koste van Tommy Haas (13). Het duel tussen de twee dertigers nam ruim twee uur in beslag, maar uiteindelijk ging de nummer vier van de wereld met een 7-5, 4-6, 6-4 zege aan de haal. Bij de laatste acht neemt hij het op tegen zijn landgenoot Rafael Nadal (5).