Huisbaas geselde huurders

Een huisbaas uit de Amerikaanse staat Ohio die terechtstaat voor geseling van een huurder heeft zich vaker aan dat delict bezondigd. Volgens de advocaat van een verstandelijk beperkte man, die als vrijwilliger in de groentewinkel van de aangeklaagde huisbaas werkte, is ook zijn cliënt door hem afgeranseld.

Groenteboer annex huisjesmelker Ronald Kronenberger heeft vrijwilliger Mark Neace viermaal met een riem en een slaghout onder handen genomen, beweert diens raadsman. Door dat herhaaldelijke pak slaag zou Neace met 'ernstige emotionele problemen' kampen. Hij eist een schadevergoeding.

Kronenberger werd in januari aangeklaagd door een huurder die beweert na een ruzie over een huurachterstand door de huisbaas te zijn afgeranseld. "Als je je als een kind gedraagt zal ik je ook zo behandelen", zou Kronenburger hebben gezegd voordat hij de wanbetaler vier keer met een riem op de blote billen sloeg. Die onderging de lijfstraf naar eigen zeggen gedwee omdat hij 'bang was en er gewoon van af wilde zijn'.