Lurling jaar langer bij NAC

Anthony Lurling voetbalt ook volgend seizoen voor NAC Breda. De aanvaller heeft met de club een akkoord bereikt over een contractverlenging voor een jaar. De 35-jarige Lurling speelt sinds 2007 onafgebroken voor NAC. In het seizoen 2004-2005 werd hij er al eens een jaar op huurbasis gestald door Feyenoord.

De contractonderhandelingen verliepen aanvankelijk moeizaam omdat Lurling voor het tweede jaar op rij een flinke stap terug moet doen in salaris. De speler maakte er echter geen geheim van een langer verblijf bij de huidige nummer elf van de Eredivisie in principe wel te zien zitten.

"Met de overeenstemming heeft NAC een kwalitatief goede speler aan zich weten te binden, waar de jongere spelers ontzettend veel van kunnen leren", zegt technisch directeur Jeffrey van As. "We zijn erg blij dat we nog minimaal een jaar van zijn ervaring en inzet gebruik kunnen maken."

Lurling begon zijn profcarrière in 1994 bij FC Den Bosch. Later stond hij ook nog bij Heerenveen, Feyenoord, RKC en het Duitse FC Köln onder contract.