Dagzege voor Australiër Gerrans in Catalonië

Simon Gerrans heeft zaterdag de zesde etappe van de Ronde van Catalonië gewonnen. De Australiër van Orica-Greenedge was na een etappe van 178 kilometer de sterkste in de sprint van een uitgedund peloton. Gerrans zag zich op het podium in Valls geflankeerd door Gianni Meersman en Aleksandr Dyachenko.

In de etappe moesten twee bergen beklommen worden, de Alt de Prades van de eerste categorie en Alt de Lilla van de tweede categorie. De top van laatstgenoemde berg lag op vijftien kilometer van de meet. Vervolgens volgde een afdaling naar Valls, waar de laatste kilometer weer licht omhoog liep. Gerrans hield daarin net Meersman van zijn derde etappezege af.

In de top van het klassement waren geen verschuivingen. Garmin-renner Daniel Martin blijft het klassement aanvoeren met een voorsprong van zeventien seconden op nummer twee Joaquin Rodriguez. Robert Gesink van Blanco Pro Cycling verloor net als vrijdag acht seconden, maar handhaafde zich wel op de zesde plaats. De Ronde van Catalonië eindigt zondag.