Van Hummel verzucht onder winterweer

Kenny van Hummel is de winter helemaal zat. De renner van Vacansoleil-DCM werd vrijdag nog tweede in de Handzame Classic, maar was allerminst te spreken over de omstandigheden waarin de elfde editie van de wielerwedstrijd werd verreden.

"Het ene moment rijd je met 18 graden een heerlijke trainingstocht van 230 kilometer en een paar dagen later moet je koersen in wind en regen met temperaturen rond het vriespunt", aldus Van Hummel op zijn eigen website. "Je moet je voortdurend aanpassen aan de weersvoorspellingen. Dat betekent soms krachttraining doen in plaats van de geplande duurtraining op de weg, omdat je ook moet vermijden dat je iets oploopt. Door een griepje of verkoudheid kan je hele voorjaar in de soep lopen."

"Met het afgelasten van Kuurne-Brussel-Kuurne op 24 februari, Dwars door Drenthe op 10 maart en Nokere Koerse op 13 maart ben ik binnen een paar weken drie wedstrijden misgelopen. En ook drie kansen op goede uitslagen en belangrijke punten voor mezelf en voor de ploeg. Dat is balen", zegt de sprinter. "Dat die koersen niet doorgingen, was wel terecht. Het was te gevaarlijk geweest."