'Cipollini gebruikte 25 bloedzakken in aanloop Giro 2003'

Volgens de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport was Mario Cipollini een vaste klant van Dr. Eufemiano Fuentes in de jaren 2001-2004. De Italiaanse krant benoemt de grote hoeveelheden epo en bloedtransfusies die de Italiaanse sprinter zou hebben gebruikt in de nadagen van zijn carrière.

Volgens Gazzetta betaalde Cipollini de omstreden doping-arts voor het toedienen van epo, bloedtransfusies en groeihormonen, allemaal onder de persoonlijke codenaam 'Maria'. In 2002 beleefde Mooie Mario een uitstekend jaar doordat hij naast Milan-San Remo ook het wereldkampioenschap op de weg won. Het dopingprogramma van Cipollini werd in 2002 volgens Gazzetta "complex en hoog ontwikkeld". Voor zijn overwinningen in dat jaar zou hij onder andere dertien bloedzakken nodig gehad hebben.

Dit was allemaal nog niets vergeleken met de hoeveelheid dopingproducten die hij het jaar erna tot zich nam. In de aanloop naar het seizoen, van december tot en met februari, werden meerdere units bloed afgenomen, waarna hij een elf dagen lange hormonenkuur voorgeschreven kreeg. Drie dagen voor Milan-San Remo werd de zestiende zak met bloed terug gebracht in zijn lichaam. Als voorbereiding op de Giro d'Italia in mei zou hij nog eens negen zakken tot zich hebben genomen.

Cipollini heeft via zijn advocaat de aanklachten ontkent, en tegelijkertijd de sportkrant gedreigd met een rechtszaak. Het telefoonnummer van de codenaam 'Maria' kon volgens de advocaat niet van Cipollini zijn. Zijn cliënt woonde in die tijd namelijk officieel in Monaco en het telefoonnummer kwam uit Lucca, Italië.