Hoult en Shannon samen in Young Ones

Veelbelovende nieuwkomer Nicholas Hoult (Warm Bodies) en Hollywoods favoriete psychoot Michael Shannon (Take Shelter) zullen samen te zien zijn in de futuristische thriller Young Ones. In deze film van Jake Paltrow is Kodi Smit-McPhee (Let Me In) reeds gecast in de hoofdrol.

Young Ones speelt zich af in een gewelddadige, nabije toekomst waarin water een luxe is geworden. De snel verdampende levensbron zal centraal staan in de uitdaging te overleven van een 14-jarige Smit-McPhee. De rollen van Shannon en Hoult zijn tot op heden onbekend. De producent, Michael Auret, wist te vertellen dat 'het innemende verhaal van hoop en heldenmoed in een neo-realistische dystopie universele aantrekkingskracht zal hebben'.

2013 begint meer en meer te lijken op het jaar van de terugkeer van de science fiction. Bijna wekelijks worden nieuwe  films aangekondigd, waarbij het in de meeste gevallen niet eens gaat om 'remakes'of 're-imaginations' van bekende waar. Zo springt bijvoorbeeld Disney handig in op deze opleving door met nieuwe Star Wars delen aan te komen en hebben enkele sterren dit jaar hun naam verbonden aan grote projecten (zoals Matt Damon in Elysium en Tom Cruise in Oblivion).

Hoults Warm Bodies was dit weekend de meestbezochte film in Amerika en wordt grotendeels kritisch geprezen voor originaliteit, ondanks het feit dat het om een zombiefilm gaat. Warm Bodies draait vanaf 25 april in de Nederlandse Bioscopen. Of Shannon zijn status als angstaanjagende psychopaat kan blijven waarmaken valt vanaf 20 juni te zien in Man of Steel!