Pacino en De Palma werken weer samen

Ruim dertig jaar na de misdaadklassieker Scarface slaan Al Pacino en Brian De Palma de handen weer ineen. De Palma heeft getekend voor de regie van Happy Valley, een drama over de omstreden Americanfootballcoach Joe Paterno, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Dat Pacino de rol van Paterno speelt, was al bekend.

De film wordt gebaseerd op het boek Paterno van Joe Posnanski. Dave McKenna, bekend van American History X en Blow, werkt momenteel aan het scenario. Wanneer de film in productie moet gaan, is nog onbekend.

Paterno, een gerenommeerde coach aan de universiteit van Penn State, werd in 2011 ontslagen wegens het verzwijgen van kindermisbruik door een van zijn sterspelers, Jerry Sandusky. Hoewel de coach er zelfs mee naar een bestuurslid van de universiteit was gegaan, werd de politie nooit ingeschakeld, zelfs niet nadat twee medewerkers van het trainingsteam de speler hadden betrapt op iets wat leek op sodomie met een jongen.

Zo'n twee maanden na zijn ontslag overleed Paterno, volgens velen net zoveel aan het verdriet over zijn teloorgang als aan kanker. Sandusky is veroordeeld voor pedofilie met tien jongens en slijt waarschijnlijk de rest van zijn dagen achter tralies.

Paterno stond bekend als de succesvolste universiteitscoach aller tijden en was een alom geliefde persoonlijkheid op de campus. Inmiddels heeft Penn State, na enkele zware sancties van de atletiekbond NCAA, het enorme bronzen standbeeld van Paterno verwijderd.


Pacino en De Palma werken weer samen (Foto: Novum)