Geschil over The Godfather-rechten ten einde

De juridische strijd tussen Paramount en de erven van The Godfather-auteur Mario Puzo is ten einde. Dat schrijft film- en tv-site Deadline. De filmstudio kocht de rechten op Puzo's boeken in 1969 en maakte er drie films over. Toen de erven een nieuw boek in de reeks wilden uitgeven stapte Paramount in februari naar de rechter, wat het begin was van bijna een jaarlang getouwtrek tussen de twee partijen.

Paramount beweerde naast de filmrechten ook de franchiserechten te bezitten van The Godfather en dus zeggenschap te hebben over het nieuwe boek The Family Corleone. De erven van Puzo stapten op hun beurt naar de rechter in een poging onder het contract met de filmstudio uit te komen.

In mei werd een tussenoplossing gevonden: The Family Corleone werd wel uitgegeven, maar de opbrengst werd in bewaring gesteld tot de twee partijen eruit zouden zijn naar wie de winst gaat. Donderdag lieten Paramount en de erven van Puzo, die in 1999 overleed, aan de rechter weten een overeenkomst te hebben bereikt. Wat die inhoudt is niet bekendgemaakt.