Krokodil jaagt Zac Efron van filmset

Zac Efron heeft met weinig plezier op een filmset in een moeras in Florida gestaan. "Het was overal goor", vertelt de 25-jarige acteur aan Novum Nieuws over zijn filmrol in de thriller The Paperboy. "Ik stond in het water toen iemand een krokodil zag. Toen moesten we stoppen met filmen."

"Ze hebben zijn been er bijna af gebeten", vult zijn collega Macy Gray aan. Efron speelt in The Paperboy de broer van een journalist, gespeeld door Matthey McConaughey. De film speelt zich af in Florida in de jaren zestig waar de broers een moordzaak onderzoeken. Gray speelt hun huishoudster.

McConaughey houdt wel van het moeras. "De zwaartekracht is er sterker. In het moeras heerst Moeder Aarde en hebben de mensen niets te zeggen", vertelt de Texaan. "De natuur komt er vierdimensionaal op je af. Ik vind dat heel opwindend, op alle vlakken."

De twee acteurs waren op de set van de film op elkaar aangewezen. "We hadden geen trailers waar we naar terug konden, waardoor we heel geconcentreerd waren." De twee hebben nog wel de tijd gevonden om samen te joggen. "Ik schaam me te moeten zeggen dat hij een veel betere conditie heeft dan ik", zegt Efron over de bijna 43-jarige McConaughey.

Ook John Cusack, Nicole Kidman en David Oyelowo hebben rollen in de thriller van Precious-regisseur Lee Daniels. The Paperboy is vanaf 8 november in de bioscopen te zien.

Zac Efron toch niet in deel 4 van Pirates of the Caribbean?