Zeven relschoppers Haren herkend

Zeven verdachten van de rellen in Haren die dinsdagavond te zien waren in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht zijn herkend. De recherche kreeg verder 32 nieuwe tips binnen over de ongeregeldheden vorige maand na een uit de hand gelopen Facebookfeest. Dat meldt de politie.

De verdachten werden voor het eerst herkenbaar in beeld gebracht. Het programma besteedde eerder ook al aandacht aan de rellen, maar toen waren de gezichten van de daders niet te zien.

De politie waarschuwde verdachten in de afgelopen week dat het de laatste kans was om zich op het bureau te melden voordat ze beelden zouden publiceren. Naar aanleiding daarvan lieten vier verdachten van zich horen. In totaal heeft de politie er nog enkele tientallen op de korrel. Hun foto's staan momenteel online.

Of tussen de herkende relschoppers ook diegene zit die tijdens de rellen een bejaarde mishandelde in zijn woning is nog niet duidelijk. Het Openbaar Ministerie loofde dinsdag een beloning van vijfduizend euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de dader. Tot dinsdag zijn in totaal 64 mensen opgepakt voor hun betrokkenheid bij de rellen.