Tennissers werkten met dopingdokter Armstrong

Tennissers David Ferrer en Sara Errani hebben samengewerkt met dopingdokter Luis Garcia del Moral. Dat schrijft de Australische krant The Australian maandag. Del Moral was jaren ploegarts van Lance Armstrongs US Postal-ploeg en wordt genoemd in het rapport van USADA. Hij zou agressiever doping voorschrijven dan Pedro Celaya, de andere aangeklaagde arts.

Het is momenteel voor sporters niet verboden om samen te werken met een arts die niet welkom is in de sport. De internationale tennisbond ITF waarschuwde in augustus echter al officieel tegen het samenwerken met Del Moral en Errani werd tijdens de US Open ondervraagd.

De 25-jarige Italiaanse, die dit jaar doorbrak met een finaleplaats op Roland Garros, gaf de samenwerking toe, maar zei die ook te hebben verbroken. "Hij was de beste dokter in Valencia voor alles, dus natuurlijk heb ik met hem gewerkt." Errani stelt echter niet te willen blijven samenwerken met een dopingzondaar.

Ferrer, de nummer vijf van de wereld, heeft samenwerking met Del Moral niet toegegeven. De Spanjaard woont in Valencia, dezelfde stad als van waaruit de dopingdokter zijn werk verricht. Del Moral zou ook voor voetbalclubs Valencia en Barcelona hebben gewerkt.