Microsoft opent studio in Londen

Microsoft Studios kondigt de oprichting van een nieuwe studio in Londen aan, die geleid zal worden door Rare Ltd’s vroegere production designer Lee Schuneman.

De nieuwe studio zal rapporteren aan Phil Harrison, de Corporate Vice President van Microsofts Interactive Entertainment Business (EMEA). De studio zal opgericht worden om lange termijn 'Entertainment as a Service' te ontwikkelen, met een focus op Windows 8-tablets als onderliggende technologie en platform. De werkzaamheden starten in november.

Rare Ltd., Lionhead en Soho Productions krijgen er dus een collegastudio bij in het Verenigd Koninkrijk. Lee Schuneman heeft al eerder aan projecten gewerkt binnen het Microsoft Studios EMEA-netwerk, waaronder beide Kinect Sports-spellen, de creatie van Xbox 360-avatars, Fable: The Journey en de Sky TV-app.

"Ik ben erg blij met deze nieuwe onderneming", zegt Lee Schuneman over zijn nieuwe aanstelling. "Door de toevoeging van een vierde studio in het Verenigd Koninkrijk naast de al bestaande studio’s Rare Ltd., Soho Productions en Lionhead, verhogen we niet alleen de aanwezigheid van het aantal studio’s in de regio, maar zorgen we er ook voor dat Microsoft Studios veel creatieve en zakelijke mogelijkheden kan ontdekken om nieuwe game- en entertainmentbelevingen op Windows 8-tablets en -platformen te ontwikkelen."