Sony maakt mogelijk Windows Phone-toestellen

Sony heeft op dit moment een prima line-up smartphones met de Xperia-lijn die op Android draait. Toch zijn ze ook aan het kijken of ze misschien ook toestellen met Windows Phone gaan maken. Dit blijkt uit uitspraken van Pierre Perron van Sony Mobile UK in het Mobile Magazine.

"Sony’s strategy is one of openness. Microsoft is a Sony partner with the likes of our VAIO laptops and it’s integrated onto our tablets. As far as Xperia smartphones go, Android remains the preferred partner, although Sony is not a single partner company. We are currently investigating with the likes of Microsoft the possibility of diversifying our product strategy."

Dit is anders dan eerder dit jaar toen Sony nog opmerkte dat niemand geïnteresseerd is in Windows Phone, maar komt wel overeen met geruchten dat Sony bezig is met smartphones die draaien op het besturingssysteem van Microsoft. Wat de toekomst gaat brengen weet alleen Sony zelf, maar met de komst van nieuwe apparatuur die draait op Windows 8 zijn mobiele telefoons op Windows Phone 8 een logische volgende stap.

Het voordeel voor Sony zou tevens kunnen zijn dat ze Microsoft-fans een telefoon kunnen bieden om met PlayStation-games aan de slag te gaan via PlayStation Mobile. Voor ons gamers helemaal aantrekkelijk!