Vier Franse internationals voor tuchtcommissie

Vier internationals van Frankrijk moeten binnenkort verschijnen voor een tuchtcommissie van de Franse voetbalbond. Samir Nasri, Hatem Ben Arfa, Jérémy Ménez en Yann M'Vila lieten op het EK voetbal in negatief opzicht van zich spreken, waarvoor ze zich nu voor hun wangedrag moeten verantwoorden. Volgens Noel Le Graet, voorzitter van de Franse voetbalbond, wordt het viertal 'zo snel mogelijk' ondervraagd.

Nasri kreeg het na de verloren kwartfinale tegen Spanje aan de stok met een journalist en schold hem de huid vol. Ménez beledigde aanvoerder Hugo Lloris, terwijl Ben Arfa en M'Vila ruzie kregen met bondscoach Laurent Blanc. De keuzeheer diende vorige week zijn ontslag in.

Overigens baarden de Franse internationals twee jaar geleden op het WK in Zuid-Afrika ook al opzien door een gebrek aan discipline. De internationals gingen zelfs in staking. Een groot aantal spelers moest het gedrag bekopen met fikse straffen. De hoogste was voor Nicolas Anelka, die liefst achttien wedstrijden geschorst werd.