Gullit: "Voelt als tweede kans"

Ruud Gullit is nog niet officieel door de KNVB benaderd voor het bondscoachschap van Nederland, maar dat hij genoemd wordt, maakt hem al heel blij. "Het voelt als een tweede kans."

Sinds het vertrek van Bert van Marwijk als bondscoach van Oranje, circuleren er verschillende namen die in aanmerking zouden kunnen komen voor zijn opvolging. Ruud Gullit is daar een van en dat maakt de oud-international 'happy'.

Gullit denkt zelf van Oranje weer een eenheid te kunnen smeden. "Maar waar ik deze dagen vooral blij mee ben, is dat de mensen me dit weer gunnen", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik merk dat aan de reacties die ik krijg. Het voelt als een tweede kans. Men gunt me de kans op een nieuwe start als trainer/coach in het voetbal."

Gullit was al eens trainer, bij Chelsea, Newcastle United, Feyenoord, LA Galaxy en Terek Grozny. Dat werd lang niet allemaal een succes, weet ook hijzelf. "Ik verloor vaak, maar ik won ook nog wel eens wat." De KNVB moet Gullit nog benaderen, maar duidelijk is dat hij 'ja' zal zeggen als de bond komt. "Het is een eer als ik gevraagd word. Verder ga ik niet. Pas als ik echt gebeld word door de directie van de KNVB, zal ik meer zeggen. Maar iedereen mag er van uitgaan dat ik de laatste dagen serieus heb nagedacht."