Nederlaag brengt Rus niet aan het twijfelen

Arantxa Rus laat zich niet uit het veld slaan door haar nederlaag in de tweede ronde van de Unicef Open tegen Sofia Arvidsson (4-6, 1-6). "Over sommige aspecten van mijn spel ben ik eigenlijk best wel tevreden. Er gingen ook wel dingen mis, maar ik weet waar ik op moet trainen. Dat ga ik de komende dagen zeker doen."

Rus begon vanaf het eind van de eerste set steeds meer fouten te maken. Vooral haar forehand liet haar telkens in de steek. "Ik had wel altijd het initiatief, alleen kon ik de punten niet maken. Ook was mijn eerste servicepercentage te laag. Natuurlijk is het balen dat ik heb verloren, maar ik zie genoeg positieve dingen."

Omdat Rus vorig jaar in Rosmalen al in de eerste ronde sneuvelde, heeft de uitschakeling geen negatieve gevolgen voor haar ranking. Ook op Wimbledon, waar ze vorig jaar ontbrak, heeft de nummer 73 van de wereld alleen maar punten te winnen. "Het gaat steeds beter. Aan het eind van het seizoen wil ik in de top 60 staan."

Met Arvidsson stuitte Rus, die maandag van Pauline Parmentier had gewonnen, in de tweede ronde op een goede vriendin. "We gaan goed met elkaar om, maar op de baan speelt dat eigenlijk geen rol", beweerde ze. "Dan speel je toch allebei je eigen wedstrijd."


Nederlaag brengt Rus niet aan het twijfelen (Foto: Novum)