Radwanska, Kvitova en Wozniacki onderuit

Agnieszka Radwanska, Petra Kvitova en Caroline Wozniacki zijn in Eastbourne al in de eerste ronde uitgeschakeld. De tennissters waren als eerste, tweede en derde geplaatst bij het Britse grastoernooi. Voor Kvitova is de nederlaag aan de vooravond van Wimbledon een veeg teken. De Tsjechische won vorig jaar op het heilige gras haar eerste grandslamtitel.

Radwanska (1) redde het niet tegen Tsvetana Pironkova. De Bulgaarse won met 6-2 en 6-4. Kvitova (2) was niet opgewassen tegen Ekaterina Makarova uit Rusland: 5-7 en 4-6. Wozniacki, de nummer drie van de plaatsingslijst, won een set tegen de Amerikaanse Christina McHale: 1-6, 7-6 (7) en 4-6.

Marion Bartoli, als vierde geplaatst, bereikte wel de tweede ronde. De Française versloeg Sorana Cirstea 6-2 en 6-2. Ook Angelique Kerber (5) uit Duitsland won wel. Tegen qualifier Elena Vesnina had ze wel drie sets nodig: 3-6, 6-0 en 7-5.

Bij de mannen sneuvelde Julien Benneteau (5). De Fransman ging met 3-6, 6-2 en 6-7 (4) ten onder tegen Yen-Hsun Lu uit Taiwan. De Amerikaan Andy Roddick (6) zag zijn landgenoot Sam Querrey bij een 5-2 stand opgeven.