FOK!filmtips van de dag: Van God Los + Telstar: The Joe Meek Story

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Van God Los

Het is weer een grandioos aanbod van films vanavond. Zo is om 20.00 uur The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring weer eens te zien. Op 11 oktober vorig jaar was het zelfs nog de FOK!filmtip. Maar vandaag dus niet. De FOK!filmtip van de dag is namelijk om 22.00 uur te zien op Nederland 3. Van God Los is namelijk een voor Nederlandse begrippen zeer sterke film die ook nog een gebaseerd is op waar gebeurde zaken rondom de beruchte Bende van Venlo.

Van God Los 2

Regisseur Pieter Kuypers laat ons in de film kennis maken met Stan, een jonge student zonder vrienden, die met zijn gedachten in het verleden leeft. Op zekere dag ontmoet hij in een café Maikel die door de politie achterna gezeten wordt. De twee jongens worden boezemvrienden en vervolgen hun vriendschap met allerlei kleine delicten. Het gaat echter van kwaad naar erger en als er een moord volgt is er geen weg terug meer voor Stan die meegesleept wordt in de criminele activiteiten van Maikel en zijn bende.

Telstar the Joe Meek Story

Voor de muziekliefhebbers onder ons nog een bonus filmtip. Op BBC2 is om 00.15 uur de film Telstar: The Joe Meek Story te zien. Misschien zal je dan denken 'wie?' maar als je onderstaande clip even gaat bekijken/beluisteren weet je waarschijnlijk meteen over welke exentrieke producer we het hebben.

Meek was een pionier op het gebied van studiotechnieken die in de jaren zestig nog als revolutionair werden bekeken. Meek had echter ook een imago van een flamboyante homofiel en was gek op alles wat occult was. Meek schreef in de jaren zestig vele hits op zijn naam zoals het onvergetelijke 'Telstar' van The Tornadoes en 'Have I The Right' van The Honeycombs.

Telstar the Joe Meek Story 2

Veel kijkplezier.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!