Ook Breukers maakt procedurefout

Een scenario als die van Zakaria Labyad bij PSV dreigt ook voor Tim Breukers. De verdediger heeft een procedurefout gemaakt in de opzegging van zijn contract bij Heracles Almelo.

Breukers had mondeling en schriftelijk zijn aflopende contract opgezegd, maar had de brief niet aangetekend verstuurd. Dat moet wel volgens de regels. Zodoende staat de FC Twente-aanwinst nog een jaar onder contract in Almelo.

Heracles Almelo en Breukers gaan binnenkort om de tafel zitten om tot een oplossing te komen. "Wij wilden vóór 1 april verlengen, maar Tim niet. Dat is prima, maar je moet wel volgens de regels handelen," zegt algemeen directeur Nico Jan Hoogma tegen Voetbal International. "Juridisch is het zeker dat hij nog een jaar bij Heracles zit en dus niet transfervrij is."

"De zaakwaarnemer is hier verantwoordelijk voor. We hebben richting de speler een prima verstandhouding. Hij heeft prima bij ons gespeeld en zich knap omhoog gewerkt, maar dit is een zakelijke kwestie," aldus Hoogma, die mogelijk een transfersom gaat vragen aan FC Twente.