'Labyad blijft door eigen fout PSV'er'

Volgens Marcel Brands, technisch directeur van PSV, staat Zakaria Labyad zeker nog een jaar onder contract bij PSV. De middenvelder is vergeten om voor 15 mei zijn contract op te zeggen.

"De meeste spelers kennen deze regel niet, maar goede zaakwaarnemers wel", waarmee Brands een sneer uitdeelde naar de vader en tevens zaakwaarnemer van Labyad. "Zij hebben ons nog niets gestuurd en hij ligt dus hoe dan ook nog één jaar vast bij PSV", vervolgt Brands. PSV is wel bereid om met Sporting Lissabon, de ploeg waar Labyad al een persoonlijk akkoord had bereikt, te onderhandelen over een afkoopsom.

Labyad tekende in 2009 een contract en brak dit een jaar later open. Het contract dat Labyad bij Sporting zou hebben getekend, zou niet rechtsgeldig zijn. De 19-jarige Labyad mocht als minderjarige destijds zo'n verbintenis niet sluiten. PSV vindt dat de middenvelder geen poot heeft om op te staan, aangezien hij tussentijds wel een salarisverhoging accepteerde.

Daarnaast laat Labyad weten dat hij wel voor 15 mei zijn contract heeft opgezegd. Vorige week liet de Marokkaan ook weten dat hij zich ergerde aan Brands, aangezien hij het vooral gemunt heeft op Labyads vader. Hij zou in de ogen van Brands alleen op geld uit zijn. "Iemand die zulke dingen zegt, neem ik niet meer serieus. En dat noemt zich technisch manager. Voor mij is hij niet meer dan een conciërge", aldus Labyad.