[Moto2] Uitslag Grand Prix van Frankrijk

Thomas Lüthi heeft op een nat Le Mans de Moto2-race op zijn naam geschreven. De Zwitser wist zich in Frankrijk op het podium geflankeerd door Claudio Corti en Scott Redding. Kampioenschapsleider Marc Marquez kwam niet over de streep en zag zo Pol Espargaro hem passeren in het klassement.

Espargaro kende de beste start, maar het was Lüthi die na zeven ronden de eerste plaats overnam en deze niet meer afstond. De Zwitser leek in de slotfase van de race nog bedreigd te worden door Johann Zarco, maar deze crashte met nog vier ronden te gaan. Andere kanshebbers zoals Simone Corsi, Randy Krummenacher en Mike Di Meglio waren er toen al niet meer bij.

Corti kon door de chaos op de natte baan naar de tweede plaats rijden en zo zijn eerste podiumplaats in deze klasse ooit pakken. Redding wist de derde plaats te pakken. Bradley Smith was een van de coureurs die moeite had met de omstandigheden. Hij lag enige tijd vierde, ging wijd, viel terug naar de achtste plaats, vocht zich terug naar de zesde plaats en ging in de laatste bocht van de race wederom te wijd om hierna als tiende te finishen.