[Moto3] Uitslag Grand Prix van Frankrijk

Louis Rossi heeft voor eigen publiek op een nat Le Mans de Moto3-race in Frankrijk op zijn naam geschreven. De Fransman was een van de weinigen die overeind bleef en had een ruime voorsprong op Alberto Moncayo en Alex Rins. Jasper Iwema reed naar een fraaie zevende stek.

De 24 ronden tellende race bleek voor de 32 coureurs in de Moto3 een ware slijtageslag te zijn, want op het natte asfalt kwamen slechts vijftien van hen over de streep. Rossi leek lange tijd geen aanspraak te kunnen maken op de zege, maar halverwege de race vielen eerst leider Hector Faubel en de als derde liggende Jakub Kornfeil. Een ronde later viel nummer vier Luis Salom.

Dit zorgde ervoor dat de top drie bestond uit Miguel Oliveira, Maverick Vinales en Rossi. Oliveira leek af te stevenen op de overwinning, maar negen ronden voor het einde crashte hij toen hij de voorkant van zijn machine weg zag glijden. Vinales kreeg hierdoor zowel de zege als de leiding in het kampioenschap op een presenteerblaadje aangeboden, maar de Spanjaard kreeg een ronde later bij het opkomen van start/finish een high-sider, waardoor ook hij tot de uitvallers behoorde.

Rossi kon hierdoor voor zijn eigen publiek eenvoudig naar de zege rijden met 22 seconden voorsprong op Moncayo. Kampioenschapsleider Sandro Cortese reed hier nog enige tijd tussen, maar ook de Duitser viel en kon uiteindelijk toch nog zesde worden, waardoor hij zijn leidende positie in de titelstrijd toch nog uitbreidt. Iwema pakte zijn eerste puntenfinish van het seizoen door op bijna een minuut van de winnaar zevende te worden.