LG stopt met productie Windows Phone-toestellen

LG heeft tegenover de Koreaanse krant Korea Herald verteld dat ze geen plannen hebben voor een nieuw Windows Phone-toestel. LG gaat zich richten op Android en geeft als voornaamste reden op dat het marktaandeel van Windows Phone nihil is.

In 2009 kondigde LG aan dat ze een samenwerking met Microsoft aan zouden gaan om zich te richten op telefoons met Windows Phone, maar ze hebben daarop zeven kwartalen verlies gedraaid. Het is pas sinds kort dat er weer winst gemaakt wordt met deze samenwerking. Het Koreaanse bedrijf geeft aan dat ze wel geld blijven stoppen in research en development op het gebied van Windows Phone.

LG heeft in totaal één toestel met Windows Phone op de markt gezet, de Optimus. Concurrenten als HTC en Nokia hebben meerdere Windows Phone-modellen in verschillende uitvoeringen. Van alle WP-fabrikanten is Nokia het meest succesvol met hun Lumia-serie. In Amerika is de Lumia 900 een groot succes en verschillende winkels hebben moeite om aan de vraag te voldoen.

Later deze maand gaat Steve Ballmer van Microsoft richting Seoul voor het Seoul Digital Forum waar hij met verschillende developers en partners zal gaan praten. Of hij LG van gedachten kan doen veranderen is nog maar de vraag.