Microsoft zet Windows Phone-games in zonnetje

Microsoft start binnenkort met de 'Must Have Games'-weken om de games voor Windows Phone in het zonnetje te zetten. Er zullen extra kortingen zijn en nieuwe games verschijnen voor alle telefoons die draaien op Windows Phone 7 of hoger.

Vanaf 1 februari verschijnt er vijf weken lang op woensdag een nieuwe game in de Market Place. Als eerste is er de port van Need for Speed Hot Pursuit voor € 4,99. Een week later verschijnt BulletAsylum voor € 2,99. BulletAsylum is een hectische en kleurrijke topdown-shooter-achtige game.

Middenin de actie verschijnt Chickens Can't Fly voor € 2,99. In deze puzzelgame is het de bedoeling dat je hulpeloze kippen door allerlei experimenten begeleidt zonder dat ze sterven. De vele vlijmscherpe obstakels kunnen dit nogal lastig maken.

In week vier van de actie krijgen we een aangepaste versie van Splinter Cell Conviction, de game die een aantal jaar geleden op Xbox 360 verscheen, voor € 4,99. De laatste game is Toy Soldiers: Boot Camp. Ook deze game kennen we van de grotere broer Xbox 360. Toy Soldiers gaat weg voor € 2,99.

Alle bovenstaande games hebben volledige Xbox Live-integratie met onder andere leaderboards en achievements. Om het wachten tot de start van de Must Have Games-weken te vergemakkelijken is Cut the Rope nu in de aanbieding. Het spelleke kost nu nog maar € 1,99, een euro onder de normale prijs.