Leenstra niet naar WK afstanden

Marrit Leenstra staat komend weekend mogelijk niet aan de start bij het Wereldkampioenschap afstanden in Heerenveen. De schaatsster is afgelopen donderdag door haar enkel gegaan en heeft sindsdien nog niet kunnen trainen.

"Of ik écht een WK kan schaatsen, weet ik niet. Maar ik houd goede hoop", zei Leenstra die de blessure opliep bij een sprongtraining. "Het is ook niet erg als het een beetje pijn doet, want na de WK is het seizoen toch afgelopen."

Leenstra zou normaal gesproken moeten starten op de 1.000 en 1.500 meter. Daarnaast maakt ze deel uit van de achtervolgingsploeg.

Update 20.34 uur

Schaatsster Marrit Leenstra zal dit weekend niet deel gaan nemen aan het WK afstanden. De Friezin van Team Hart stond vandaag voor het eerst weer op het ijs na haar opgelopen blessure. Omdat dit moeizaam ging heeft ze samen met coach Jan van Veen besloten om het kampioenschap te laten schieten.

Laurine van Riessen zal Leenstra gaan vervangen op de 1.000 meter, terwijl Diane Valkenburg op de schaatsmijl de Friezin zal vervangen.