Toestand Bolton-speler Muamba (23) kritiek

Tijdens het FA Cup-duel tussen Tottenham Hotspur en Bolton Wanderers is Fabrice Muamba plotseling ter aarde gestort. De 23-jarige speler heeft een hartaanval gehad en werd lange tijd door de medische staf van beide teams behandeld. De wedstrijd is inmiddels door scheidsrechter Howard Webb gestaakt.

Volgens ESPN is de medische staf van Bolton en Tottenham lange tijd bezig geweest de speler te reanimeren en het medium meldt verder dat hij niet ademde toen ze hem de catacomben indroegen. De camera's van de zender laten geen beelden zien van het tragische moment. Supporters reageren geschokt en worden vriendelijk verzocht het stadion te verlaten. 

Muamba is inmiddels op weg naar het ziekenhuis en over zijn status is nog geen duidelijkheid. ESPN meldt dat Bolton-trainer Owen Coyle en aanvoerder Kevin Davies ook op weg zijn naar het ziekenhuis.

Eredivisie Live heeft de beelden van Muamba, die levenloos op het veld ligt, op de website gepubliceerd.

Update 20.16 uur
The Guardian meldt op haar website dat Muamba gedurende tien minuten is gereanimeerd op het veld. Meer informatie volgt zodra er meer bekend is over de status van de middenvelder van Bolton.

Update 21.22 uur
Volgens Skynews is Muamba stabiel en ademt hij weer. De Britse nieuwssite heeft gesproken met een woordvoerder van het ziekenhuis waar de middenvelder van Bolton naar toe is gebracht.

Update 0.09 uur
Muamba ligt in kritieke toestand op de intensive care van het Londense Chest Hospital, meldt Bolton zaterdagavond. De toestand van de in Congo geboren speler is dus niet stabiel, zoals eerder wel werd vermeld.

Fabrice Muamba in betere tijden (Foto: Pro Shots)