Huntelaar mogelijk niet tegen Twente

Klaas-Jan Huntelaar dreigt donderdag het Europa Leagueduel van zijn club Schalke 04 tegen FC Twente aan zich voorbij te moeten laten gaan. De Nederlander viel vorige week in het oefenduel van Oranje tegen Engeland na een botsing uit met een lichte hersenschudding en wil bij zijn herstel geen risico nemen.

"Een profvoetballer zoekt altijd de lichamelijke grens op om erbij te zijn. Maar bij een hoofdblessure is dat wat mij betreft anders. Met die hersenen moet ik het nog een hele tijd doen," zei Huntelaar. "Als je te vroeg begint, kun je vaker en langer hoofdpijn hebben dan normaal, zelfs chronische hoofdpijn krijgen. Bij een nieuwe tik wordt de kans op een hersenschudding ook groter."

De spits ging daarom gisteren naar zijn oude club Ajax voor enkele tests. "In mijn Ajax-tijd heb ik al eens een hersenschudding gehad. Om te kijken of ik weer kon spelen, heeft clubarts Edwin Goedhart destijds een testje uitgevoerd. En dat leek me nu weer raadzaam. Ik heb veel vertrouwen in Edwin."

"Ik liet de wedstrijd tegen Freiburg (2-1 verlies, red.) zaterdag niet voor niets lopen, was in het weekeinde moe en sliep heel veel. Achter in mijn hoofd had ik een apart gevoel, een zeurderige pijn. Zondag heb ik wel twintig minuutjes kunnen joggen," zei Huntelaar die in Amsterdam achter de computer zijn reactiesnelheid liet meten. De uitkomsten van deze tests bespreekt hij vandaag met Schalke.