Tien plaatsen winst Krajicek op ranglijst

Michaëlla Krajicek heeft dankzij haar kwartfinaleplaats op het WTA-toernooi van Memphis een flinke sprong gemaakt op de wereldranglijst. De 23-jarige Nederlandse stijgt tien plaatsen van 82 naar 72. Vier jaar geleden bereikte ze met de dertigste positie haar voorlopig beste klassering op de wereldranglijst.

In de top tien boekt alleen Agnieszka Radwanksa een plaatsje winst. De Poolse stijgt dankzij haar toernooizege in Dubai van zes naar vijf, haar hoogste klassering ooit. Victoria Azarenka blijft de ranglijst aanvoeren, voor Maria Sharapova, Petra Kvitova en Caroline Wozniacki.

Novak Djokovic heeft de eerste plaats op de ATP-wereldranglijst nog altijd in handen. De Serviër heeft een ruime voorsprong op Rafael Nadal, Roger Federer en Andy Murray. De Fransman Jo-Wilfried Tsonga stijgt van zes naar vijf. Dat gaat ten koste van de Spanjaard David Ferrer.

Robin Haase is de enige Nederlander in de top honderd. Hij staat net als een week geleden 55e. Igor Sijsling maakt een sprong van de 147e naar de 130e plaats. Thomas Schoorel boekt drie plaatsen winst en staat nu 136e.