Warner stuurt cast en crew Akira naar huis

De productie van de verfilming van de Japanse animatiefilm Akira is voor onbepaalde tijd in de ijskast gezet. Producent Warner Bros wil zich nog eens bezinnen op budget, cast en scenario. "Iedereen is naar huis gestuurd", zo heeft een bron tegen de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter gezegd.

Verscheidene producenten proberen al jaren een verfilming van Akira, gebaseerd op de gelijknamige mangastrip, van de grond te krijgen. De recentste poging is tot nu toe de succesvolste. Sterren als Helena Bonham Carter, Kristen Stewart en Ken Watanabe waren ervoor in onderhandeling.

Verschillende geruchten doen nu de ronde. Zo wordt beweerd dat het budget moet worden teruggeschroefd van negenting miljoen naar maximaal zeventig miljoen dollar. Regisseur Jaume Collet-Sera, bekend van de films House of Wax, Orphan en Unknown, heeft het budget echter al eerder gehalveerd. In de vorige opzet zou de film ruim honderdtachtig miljoen dollar hebben gekost.

Een ander gerucht wil dat het scenario nog moet worden bijgeschaafd. Ook dat is niet per se logisch, aangezien de laatste versie van scenarist Steve Kloves is. Kloves werd, met zeven van de acht scenario's van de Harry Potter-films op zijn conto, juist aangenomen vanwege zijn enorme staat van dienst.

Fans van de verfilming hoeven zich volgens de bron geen zorgen te maken. "De film wordt heus niet afgeblazen. Warner Bros wil er hoe dan ook mee doorgaan."


Warner stuurt cast en crew Akira naar huis (Foto: Novum)