Finale tennistoernooi Doha Frans onderonsje

De finale van het tennistoernooi van Doha wordt een Frans onderonsje. Nadat Jo-Wilfried Tsonga eerder al had geprofiteerd van een afmelding van Roger Federer, plaatste Gaël Monfils zich ten koste van Rafael Nadal (1) als tweede voor de eindstrijd. De Fransman (4) won met 6-3 en 6-4.

Monfils won het eerste bedrijf soepel met 6-3, maar raakte in de tweede set het initiatief even kwijt. De 4-1 achterstand was voor de Fransman het sein om een tandje bij te schakelen. Met een reeks van vijf games op rij sleepte Monfils de zege binnen.

Monfils en Tsonga troffen elkaar drie keer eerder, allemaal op hardcourt. De balans is met twee zeges licht in het voordeel van Tsonga.

In Chennai plaatste Janko Tipsarevic zich voor de halve finale. De Servische nummer een van de plaatsingslijst ontdeed zich met 6-2, 3-6 en 6-2 van de Belg David Goffin. Bij de laatste vier stuit Tipsarevic op de Japanner Go Soeda, die met tweemaal 6-4 de Zwitser Stanislas Wawrinka verraste.

De andere halve finale gaat tussen de hooggeplaatste spelers Nicolas Almagro (2) en Milos Raonic (4). Almagro won met 4-6, 7-6 (8) en 6-4 van Yuichi Sugita, terwijl Raonic afstand nam van de Israëliër Dudi Sela: 7-6 (4) en 6-3.


Finale tennistoernooi Doha Frans onderonsje (Foto: Novum)