Colin Firth veilt zichzelf voor goed doel

Colin Firth heeft zichzelf te koop aangeboden op veilingsite eBay. De acteur wil zo geld inzamelen voor Oxfam America, een organisatie die armoede, honger en onrecht bestrijdt. De veiling eindigt woensdag om middernacht Amerikaanse tijd. Het bedrag staat momenteel op ruim 2400 dollar.

De hoogste bieder mag de acteur samen met een vriend ontmoeten en wordt op 6 december per limousine naar de première van zijn nieuwe film Tinker Tailor Soldier Spy in Los Angeles gereden, schrijft het Amerikaanse tijdschrift People.

De winnaar hoeft zich niet te schamen als hij nerveus giechelt of staat te kwijlen bij het ontmoeten van de wereldster. De acteur weet vaak ook niet wat hij met zichzelf aan moet als hij voor het eerst een idool tegenkomt.

"Eens in de zoveel tijd ontmoet ik iemand die ik ontzettend bewonder en dan kan ik geen woord uitbrengen", vertelt de 51-jarige Engelsman. "Ik ben vooral fan van mensen in de muziek en de literatuur. Als ik zo iemand tegenkom, probeer ik op een veilige afstand te blijven, want ik weet nooit precies wat ik moet doen."

In de Koude Oorlog-thriller Tinker Tailor Soldier Spy wordt Firths personage verdacht van spionage voor de Russen. De film draait vanaf 15 december in de Nederlandse bioscopen.


Colin Firth veilt zichzelf voor goed doel (Foto: Novum)